top of page

Yeni Normalde Restoranlar ve Kafeler İçin Sosyal Medya Fikirleri

Restoran ve kafeler kuşkusuz Covid-19’dan en çok etkilenen işletmelerden oldu. Tüketiciler olarak karantina sürecine girmemizle hem sağlık hem de maddi kaynaklı çekincelerle dışarıda yeme-içmeyi durdurduk ya da minimuma indirdik. İşletmelerin büyük bir çoğunluğu da bu nedenle faaliyetleriyle birlikte en önemli pazarlama kanallarından biri olan sosyal medya paylaşımlarına ara verdi.


Zorlu bir süreçten geçen restoran ve kafeler için yeni normalin ilk günleriyle birlikte yavaş yavaş canlanan talebi güçlendirmek bu nedenle oldukça önemli. Peki restoranlar ve kafeler yeni normalde sosyal medya hesaplarında nasıl bir strateji izlemeli? Nelere yer vermeli? Nasıl paylaşımlar yapmalı?


1. Okuyun, araştırın, anlatın: Süreçle ilgili en son gelişmeleri takip etmeniz çok önemli. Sosyal mesafe ve hijyen kuralları kapsamında neler yapılması gerektiğini araştırın. Bunları işletmenizde uyguladıktan sonra hangi adımları attığınızı takipçilerinize de anlatın. Konuyla ilgili aşağıdaki linklerden inceleyebilirsiniz.


2. Adapte edin: Açık olduğunuz saatler, menünüz, servis sisteminiz, otopark/vale hizmetiniz gibi detaylar bu dönemde değişiklik gösterebilir. Paylaşımlarınızda bu bilgilere yer vererek müşterilerinizi yeni düzeninize adapte edin. Maske ve eldivenini takarak zorlu bir yolculuk sonunda işletmenize gelen müşterinizin, değişen şartlar nedeniyle hayal kırıklığı yaşayarak eve dönmemesi için onu önden bilgilendirin.

3. Şeffaf olun: Hesabınızda günlük süreçlerinize yer verin. Aylardır imza yemeğinizi yemenin hayalini kuran müşterinizin aklındaki tek soru “acaba hijyen koşulları nasıldır?”. Paylaşımlarınızla her türlü detaya dikkat ettiğiniz konusunda kendisini ikna edin.

4. Duyuru yapın: Paket servis ya da gel-al gibi uygulamalara başladıysanız bunları belirli aralıklarla hatırlatın.

5. Yeni normali gösterin: Endişelerini yenerek işletmenize adım atmaya başlayan müşterilerinizi her türlü kurala dikkat ederek ağırladığınızı, paylaştığınız gerçek fotoğraflarla vurgulayın. Yeni normali, normalleştirin.

6. Yaratıcı olun: Şefinize en sevilen yemeğinizi canlı yayında takipçilerinizle birlikte pişirtin, bir kutu hazırlayarak tarifinizi malzemelerle beraber eve gönderin, bir tarif paylaşarak bir hafta süren challenge’lar yapın ve kazanana işletmenizde yemek/kahve hediye edin. İçeriklerinizde biraz daha yaratıcı davranarak takipçilerinizle iletişime geçin ve onlar evdeyken de bağ kurmaya devam edin.

bottom of page